• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Telis skrev 2011-03-01 15:24:53 följande:
    snaily, det kommer att gå bra! Jag håller tummarna! Fast du kanske skulle passa på att gå på toaletten nu innan dom ringer?
    Gjort!
  • snaily

    Rapporterar väl även här då att jag lever efter förhöret! Två timmar försenat blev det, helt galet. Jag fick Yngla att somna om i selen tack och lov, på slutet började hon ynka lite men det störde inte så mycket. Frågorna från åklagaren gick bra men sen ställde advokaten en del dumma frågor och märkte ord... kanske sånt som advokater gör, helt enkelt. Hur som helst är det över nu, hurra!! Jag har förberett mig i nästan en vecka nu, ringt experter, läst på och skrivit sammanfattningar... nu kanske jag kan koncentrera mig på att vi ska flytta istället.

    Oj, förlåt, inte hunnit läsa ikapp något annat... Vink och kram till er alla!

  • snaily

    Mugglan
    Grattis till v 28!
    Såg också lite på TTS-programmet, intressant!
    Hoppas den svarta fläcken inte var något allvarligt! Jag småblödde ju hela tiden från v 27 ungefär, min egen teori är att det var små kärl kring livmodertappen som läckte.

    Lappis
    Kul att det rör på sig i kön!

    Piggelin
    Låter som ni hade ett alldeles underbart bröllop, grattis igen!

    Oupsie
    Duktiga storasyster!
    Här är storebror ungefär lika duktig, men inga nappar finns att stjäla. Men de leksaker som vi börjat plocka fram åt henne - som  hon är helt ointresserad av - vill han mer än gärna stjäla och bita sönder och äta upp!

    Jahapp, det blev till slut nästan en halvtimme egentid för mig, efter envist intensivt vaggande av korgen fick jag henne att sova en liten stund. Men nu är hon som sagt vaken igen, så där rök min BT-tid, som vanligt.

    Börjar känna mig ganska stressad över flytten, mindre än två veckor kvar innan vi åker ner med ett första litet lass (egentligen bara två personbilar fulla). Maken säger att han har läget under kontroll men jag tycker det går lite sakta... men han jobbar ju hela dagarna, sen ska han handla, laga mat, gå ut med hunden osv osv... (Kan inte JAG hjälpa till med något då? hör jag er fråga ) Jag har i alla fall sorterat Ynglas massiva klädlass och börjat packa det lite. Kan någon tala om VARFÖR vi har ungefär hundra par strumpor till henne? Så mycket svettas inte ett spädbarn om fötterna. Inget par har vi köpt själva. Faktiskt är det enda vi köpt i klädväg åt henne en liten silkesmössa.

    Tur att det varit fantastiskt väder denna vecka, vi har kunnat gå långa promenader och Yngla har på så vis fått ltie sömn. Vad gör man framåt vårkanten när det säkert regnar hela tiden? Undrar hur regnskyddet till vagnen funkar, regnar det inte in på henne? *barnvagnsnovis*

    Igår var vi på en lunch- och fikautflykt, det gick inget vidare, det funkar verkligen inte att amma henne i offentlig miljö, eller snarare där det finns andra människor än jag och maken. Hon ska bara se sig omkring, fast hon är jättehungrig. TIll slut var hon - som vanligt - för hungrig för att sova och för trött och stirrig för att äta, så hon bara skrek. Jag svettades floder och tyckte alla andra cafégäster stirrade argt.

    Nu ska vi göra oss i ordning för en promenad i solen.

  • snaily
    BrudSommar2006 skrev 2011-03-04 10:39:01 följande:
    Sedan jag träffade maken har jag blivit mer och mer anti all teknik. I vintras när alla adventsljusstakar bara kunde tändas och släckas från makens telefon var jag riktigt arg och när de ibland tändes eller släcktes oväntat och jag fick ringa maken på jobbet eller väcka honom mitt i natten för att ordna upp det var jag riktigt arg och funderade på att slänga ut både maken och hans telefon!
  • snaily

    Oupsie
    Nej, du behöver inte ta ut föräldrapenningdagarna om du inte vill!

    Idag borde jag ringa min chef och berätta att vi ska flytta... ångest! Fast hon vet redan, men hon vet inte att jag vet att hon vet!

  • snaily

    PB
    Naaaaaaah, vilken fantastiskt söt liten golvmopp! (ursäkta uttrycket)

    BS
    Ja, det där med rumsrenhetsträning och vinter är ingen jättebra kombo, helt klart lättare på sommaren. Som tur är blir de flesta hundar rumsrena förr eller senare, trots ägarnas eventuella klantighet. Värre med övrig fostran, som inte har ett dugg med årstid att göra... Jag läste någon bra bok när vi skaffade Korven, tror det var Valpen av Mickie Gustafsson. Tror du dina föräldrar tänker gå valpkurs eller något liknande med vovven?
    Skidåkning förresten - ofta är ju pisten lite lägre belägen än terrängen omkring, så då är det ju ingen risk för avåkning. Men det finns backar med branta stup runtom också, då åker man kanske gärna liiite mer inåt mitten. Sen kan det vara svårt att som nybörjare bara åka "i kanten" eller "i mitten" av pisten, i alla fall jag vill gärna göra låååånga svängar som går över heeeela pistens bredd om det är lite brantare, till övriga åkares stora förtret skulle jag tro.

    Lappis
    Klurigt med kontraktet! Hoppas du får möjlighet att diskutera med maken och kommer fram till ett beslut som känns bra.

  • snaily

    I övrigt ber jag återigen om ursäkt för allt jag inte hinner kommentera, brukar försöka hinna skumma ikapp åtminstone men oftast hinner jag bara tänka tanken att logga in innan fröken Yngla kräver min fulla uppmärksamhet. Just nu är hon riktigt usel på att sova på dagarna, om man har tur sover hon hyggligt i vagnen under promenad men inte ens det är säkert. Inne är det bara sova i selen som gäller, börjar bli rädd för att hela hon snart blir sele-formad, för att inte tala om vad mina axlar ömmar. Vi har en beco-sele som känns väldigt ergonomisk, men efter x antal timmar per dag får man ont ändå. På torsdag ska jag på massage, mycket välbehövligt!

    Annars går det sakta men säkert framåt med packningen och vi har nyss bokat in vår allra första husvisning om några veckor, känns spännande att ge sig in i den karusellen!

    Jag blev inspirerad av Nenne med flera så jag har anmält mig till nästa års Tjejvasa, synd bara att vi ska flytta från optimala träningsmöjligheter till i värsta fall inga... (jag tror inte på att det blir en sån snörik vinter tre år i rad) Maken tänker köpa rullskidor men jag är nog inte tillräckligt modig för såna.

  • snaily

    En helt annan fundering - såhär framåt våren när det börjar bli varmare ute, säg uppåt 10 plusgrader, hur mycket ska man klä på bebisen då om man ska på promenad? Vår vinterutstyrsel börjar snart bli för varm - ett lager vanliga bomullskläder (body+byxor), mössa, fleeceoverall, i vagnen fårskinn och supervarm åkpåse och nåt slags vagnöverdrag/vindskydd ovanpå det hela. Undras om man bara kan skippa åkpåsen och behålla resten, fast då blir det ju inte så trångt och mysigt som nu.

  • snaily

    PB
    Jösses vilken pälsvård det måste krävas för att få dem sådär tjusiga. Är det då man ska ha en sån där fantastisk hårborste som alla pratar om, kanske?
    Jag tycker de flesta raser med liknande päls är finare klippta, faktiskt. Och så slipper man få med sig hela skogen in efter varje promenad. Men som du säger, då får man skippa utställningskarriären. Agility är nog ändå roligare. Funderar på om jag ska gå en agilitykurs med Korven till hösten, kanske. Han är lite feg så det kanske inte blir succé men prova kan man ju alltid.

  • snaily

    PB igen
    Redan innan den inträffat är jag avis på er påskhelg hos Fjälllbruttan, det låter fantastiskt! Ungefär som vi kunde haft det här, om inte maken bestämt att vi ska flytta...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!