• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Undrar också hur det gått för Fru E idag!

  • snaily

    Snartis
    Har ofta på tv eller radio hemma, har även kört hårt med köksfläkten och hushållsassistenten i skrikiga perioder och såna ljud är ok. Däremot kan hon bli störd om maken eller jag pratar lite för högt. Människor i allmänhet och okända sådana i synnerhet verkar distrahera henne väldigt. Helt hopplöst att försöka amma när vi är på familjecentrum t ex, hon ska bara kolla in alla andra som är där.
    Krya på dig förresten, det låter hur jobbigt som helst med dina bihålor!

    Muggles
    Vila vila vila, kämpa på! Tråkigt men nyttigt. Hoppas och tror du klarar det till v 34 minst. Tror jag tjatat om det förut men här i byn är det ju ett par som väntar trillingar... undrar hur mycket för tidigt de tänker komma, det borde vara dags när som helst.

    Förresten - bärsjal!!?
    Någon trådis som har tips på sort? Försökt läsa på men det finns ju miljarder olika, hur ska man veta vilken som är bra?! Inser att det kunde vara ett bra komplement till selen, som jag ju får lite ont av.

  • snaily

    Fru E
    Underbart! Nu jäklar ska väl någon av de två kunna fästa! (Eller båda, och bli tvillingkompisar åt Ada o Beda.)
    Håller alla tummar i - alldeles för många dagar framåt!!

  • snaily
    Telis skrev 2011-03-15 20:14:37 följande:
    koko har en vit Looma Sino.
    Å, så bra, kollade på just en sån tidigare (på nätet). Får fråga Nenne snällt om jag får låna den.
  • snaily
    Telis skrev 2011-03-15 20:21:06 följande:
    Men skulle det visa sig vara dåligt så skulle jag ju flytta Televinken till Eskilstuna om det var det som krävdes.
    Du och maken skulle väl flytta med till Eskilstuna, hoppas jag.
  • snaily

    Koko
    Duktig du är med pilatesövningar! Sov så gott!

    Telis
    KUL, vart bär det av? (skidresan alltså, inte mälarbanependlignen )

    Tror jag har en begynnande liten liten mjölkstockning, det är hårt och gör ont, tror min värdelösa amningströja från H&M har klämt där. Försöker värma och massera. Yngla är mätt och vill inte hjälpa till nämnvärt med tömningen.

  • snaily
    start september skrev 2011-03-16 13:24:41 följande:
    AM, Kåvepenin är smalt och nischat och Amimox bredsprektrum som jag fattat det (tänkte på Snailys kompetenta inlägg igår) så det borde hjälpa ännu bättre tror jag.
    Men September, nu hann du ju precis före mig!
    Det beror ju i och för sig på vilken bakterie man har och vad just den har för resistensmönster, och odlingar tas ju inte alltid så ofta vet man ju inte riktigt, men Kåvepenin och Amimox hjälper nog precis lika bra i många fall (i alla fall om det är streptokocker) så då är Amimox onödigt brett - ökar resistensen hos bakterierna och därför är Kåvepenin förstahandsval. Synd bara att det tydligen är så omöjligt att tillverka ett vanligt penicillin som smakar ok!
  • snaily

    Grattis Snartis!

    Jag är så sjukt stressad över allt jag borde packa och fixa, hinner ju ingenting med den här Ynglan, har just varit gisslan på soffan med henne i två timmar, inte kunde jag somna heller så det känns så jäkla bortkastat. Fast utan det skulle hon ju inte sovit, så...

    Jag fick verkligen mjölkstockning igår! Det var alldeles gräsligt! Vilken panik när det inte kommer ut något mer än enstaka droppe från ena utförsgången medan bröstet bara blir hårdare och hårdare och knöligare och knöligare och det stackars barnet försöker suga men inget kommer. Provade dusch, värme, massage, pumpa men till slut var jag tvungen att sova. Kl 5 gick jag upp och provade pumpa igen och gudskelov så släppte det då! Hoppas jag slipper uppleva det igen på bra länge.

    Nu dags att byta bajsblöja på den här fröken som det idag är precis 1 år sen vi gjorde ET med!

  • snaily

    AM
    Maken har varit hemma en vecka och åker redan imorgon! Jag stannar några dagar extra. Han packar och packar men det tar aldrig slut känns det som. Det är mest kläder och sånt vi kommer behöva närmaste tiden jag behöver packa men det är alltid mer än man tror när man börjar rota i grejerna.

    Så - nu ska jag packa lite kläder så jag kan bocka av något på listan sen.

  • snaily
    fru AM skrev 2011-03-16 18:30:52 följande:
    Vickan: Man är väl föräldraledig tills barnet är inskolat och klart ...Det är väl en vanlig föräldraledigperiod - struntsamma om man är på promenad eller på dagisinskolning på dagarna liksom. Man är ju i alla fall inte arbetsför så att säga.(Fast jag kan ju ha fel. Har ju inte haft föräldraledigt på det sättet på 12 år ... )
    Med risk för att jag har fel så tror jag du har fel AM. I alla fall ställde jag frågan till den där interaktiva "människan" på försäkringskassans webplats och har för mig att svaret blev att man bara får vara föräldraledig när man är på plats på dagis tillsammans med barnet och det är man väl inte under hela inskolningen??
    Kolla det Vickan.

    SKÅL för Ynglas ettårsdag, nu är skumpan öppnad! Fem dagar för sent, fast idag firar vi ju ettårsdag från ET så det är ju också värt att fira.
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!