• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    fru AM skrev 2011-03-16 19:24:10 följande:
    Vickan: Har kollat runt lite mer angående inskolning/föräldrapenning:

    Citat från källor på nätet som verkar seriösa:
    "Föräldrapenning på SGI-nivå får du inte ta ut för den tid som du inte är med barnet på dagis, detta gäller även under inskolningen. Lägsta nivå-dagarna går dock bra."

    Kolla även: www.viforaldrar.se/artiklar/2008/05/13/3-fall.../ (angående att man bör ha lite föräldradagar kvar även efter inskolningen)
    Aha, går lägstadagarna bra! Då hade vi lite rätt båda två. Det är ju superbra att veta för planeringen, redan nu.
  • snaily

    Oj vad lätt det är att halka in i smygläsargarderoben...

    Nenne
    Hurra för Prickens krypål (inte kryphål) , glömde jag ju säga i mailet.

    Cicci
    Lät som en fantastisk kväll! Hoppas huvudet känns bättre snart!

    AM
    Mycket knepigt med din bloggkompis! Svårt läge, jag skulle nog också vilja säga något men antagligen inte våga som den fegis jag är.

    Ååååå, amningshjärna... vad var det mer jag skulle kommentera, säkert en massa!
    Heja Ada o Beda och B1&B2 (så hette förresten makens jobbarkompisar i Australien ), Hattis keps och Septembers mini och alla andra som ligger på jäsning i magar... Hur har det gått för gosnosen förresten?

  • snaily

    Nä, att man inte kan skämma bort med närhet vet jag ju liksom alla i den här tråden men förvånansvärt många utanför vår kloka värld verkar ha noll koll. Enklaste och bästa lösningen på det problemet är att jag försöker låta bli att bry mig så himla mycket om vad "alla andra" tycker.

    Idag skulle jag och kompisen som jag har besök av ut och äta lunch, vi har fortfarande inte kommit iväg på grund av mycket sömnovillig Yngla. Känner mig som barnplågare som försöker än det ena och än det andra för att hon ska sova, men hon skriker hysteriskt vad man än gör. Nu sover hon till slut i selen efter en stunds intensiva protester. Vet inte om jag ska tolka det som att hon inte gillar att sitta i selen, eller bara som övertrötthetsskrik. Men när hon inte somnar någon annanstans så måste jag ju liksom tvinga henne sitta där... svårt. Hoppas hon kommer gilla sjalen bättre, risken är väl att jag inte får någon kläm på knytningen och lessnar.

    Idag har maken varit och skrivit på anställningsavtal för nya jobbet! Spännande!

  • snaily

    BS
    Åh jösses vilken jobbig situation, förstår verkligen att du har ångest! Tycker du resonerar väldigt klokt och hoppas du och maken kan komma fram till ett gemensamt beslut snart, men fyy vilket jobbigt beslut att behöva ta!
    (Inte för att försöka jämföra er på något vis men min syster hamnade i ungefär samma läge när hon blev hoppsan-gravid med tredje barnet, det var nog väldigt ångestladdat där också, skillnaden var väl att hennes man jättegärna ville ha en trea och de hade gott om plats i huset osv, och inte lika tätt mellan barnen som er heller förresten, Astrid är ju fortfarande så liten.)
    Stora bamsekramar till dig!! Nalle
    Härligt att höra att ni gillat skidåkningen alla tre!

    MSW
    Kram till dig också och godnatt!

    Sweet
    Härligt med sommarvärme! (eller vårvärme, kanske du klassar det som )

    Porchez
    Håller tummarna för dig och hunken, som jag också kollat in.

  • snaily

    Imorgon är sista dagen här, på söndag är det tänkt att jag och Yngla åker. Måste packa en hel del imorgon, vet inte hur jag ska hinna. Kanske krånglar vi oss ändå iväg på en skidtur imorgon, sista chansen... Känns konstigt!

  • snaily
    Oms skrev 2011-03-21 12:38:02 följande:
    Med Mathilda var vi än färre, alla hade fått sitt andra eller fjärde barn eller ngt sånt och det var sjukt svårt att få ihop det då alla hade oliak tider med de stora barnen på dagis osv. tror det blev 4 träffar totalt och då var det rena uppvisningsträffarna för 2 av de vi var hos (Tror jag berättade då om kvinnan som var föräldraledig men hade såväl städerska som barnflicka på HELTID - helt galet) och ja, det var mest ett jämförande o vem som var mest framgrångsrik så jag la ned detta med (Det gjorde de flesta andra också)
    Galet var ordet!

    Mugglan
    Klart du får klaga på fogarna när de krånglar!
    Låter härligt med babyboomen i ert område!

    Smint
    Sommarplaner: Gotland räcker väl fint bara det Får ta en tråddejt där i sommar kanske.

    AM
    Hoppas vammandet går bra. Vabbande har du väl rätt bra rutin på, tyvärr.

    Jaha, nu sitter man här i en grå grå grå grå grå och tråkig förort och ugglar... Varför måste allt vara så grått och smutsigt?? Och mulet, men har hört att det faktiskt kan vara fint väder även här. Nog är det lite deppigt alltid. Men samtidigt kunde jag ju ändå inte njuta så mycket av fjällvärlden nu när jag var hemma med Yngla, förutom att titta på allt det vackra förstås.

    Fast nu sitter jag här i lugn och ro (föräldrarna är på utflykt, skönt med FF ) och njuter av en kopp te, ska försöka fortsätta på den avslappnade banan och se det här som en liten semester istället för att noja över hur sjutton vi ska hinna packa och flytta alla saker när vi åker upp nästa gång... Det är nämligen mycket kvar att packa och vi tänkte bara upp och vända med flyttbilen (stanna en natt bara), känns som ett omöjligt projekt. Maken jobbar första dagen på nya jobbet idag, har inte hört något från honom, nyfiken på hur det går!
  • snaily

    Ååå, min fåordige man! Fick svar på mina sms nu, "det går bra för mig" skriver han bara. *ännu mer nyfiken*

  • snaily

    Vickan
    Jobbigt det lät med bilresan!

    Förresten så gick ju min och Ynglas bilresa ner över förväntan, först knappt 35 mil, sen ett längre stopp, sen drygt 15 mil. Bytte bajsblöja på blåsig parkering i Bollnäs. Lite stolt att jag klarade det hela alldeles själv (både resan och blöjbytet). Men också rätt nöjd att det förhoppningsvis dröjer rätt länge innan jag behöver köra så långt med henne utan maken.

    Pensionspapper - måste man ha ordning på dem alltså? Mina sitter i en pärm huller om buller och där får de väl sitta ett tag till...

    Nu kom maken hem från nya jobbet, ska höra hur andra dagen varit.

  • snaily
    nennesjuttioåtta skrev 2011-03-25 13:23:32 följande:
    Todilo, va händer en fredag som denna annars? har ni blåst bort?

    Lapinette – Du borde starta resebyrå. Lapinettes glam och romansresor

     
    Ja, vi har nästan blåst bort, fast tog oss hem till slut och kurar nu ihop oss under en stor sjal.

    Åå, den resebyrån vill jag också resa med, när jag blir stor och rik!
    Får faktiskt tillbaka en skvätt på skatten, tjohooo! Välbehövligt för en utfattig mammaledig som jag.

    Nenne - skräp med tapeterna! Stäm Biltema!
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!