• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Fru E
    Kul med ny jacka! Jag har för mig att jag provade en Marmotjacka när jag skulle köpa skaljacka men det blev en annan. Däremot har jag världens skönaste Marmotsovsäck, alldeles för lite använd.

  • snaily

    FruE
    Åt princesstårta både igår och i förrgår så det är nog inte fetthalten det är fel på, snarare Ynglas aptit. Eller gener. Fast fel och fel förresten, hon är ju inte undernärd och följer sin kurva så hon ska väl se ut så helt enkelt. Kanske kommer några små valkar när hon blir lite äldre.

  • snaily

    FruE
    VI åker ner redan om en vecka men får inte med oss så mycket grejer då utan det blir ett stort flyttlass i påskhelgen och sen antagligen minst ett lass till.

  • snaily
    sweetstreet skrev 2011-03-12 16:13:37 följande:
    Oj har inte hunnit in på läänge.
    Men såg detta nu.
    verkar som om Snaily har lite "problem" med icke-sovande bebis.
    Skickar kramar till dig vännen!!  

    Vår lilla tjej var likadan. Hon sov väldigt lite som bebis. Jag funderade alltid på det som andra sa att "du kan sova när bebisen sover" eller "Du kan ju göra allt du vill... när bebisen sover". Men om hon INTE sover då?!?!? När ska man göra allt det där andra. Som att typ äta, eller duscha eller gå på toa... Eller sova ikapp för den delen...
    Jag tyckte det var jobbigt. Har du försökt att "linda"? Det hjälpte iallafall lite för vår del. Fast mest på nätterna...

    Vår tjej sover fortfarande lite. Inte alls som många av hennes jämnåriga vänner vilket fortfarande kan känas lite "jobbigt" ibland.  Å andra sidan så är det ju en bra egenskap att ha som vuxen antar jag. Att man inte behöver så mycket sömn. Önskar att jag hade den själv!

    Kram igen Snaily!!!!  
    Tack Sweet!
    Lindat har vi gjort en hel del, hjälper henne inte egentligen att sova bättre men lugnar om  hon är riktigt kvällshysterisk. Det har blivit makens favorit, själv är jag dålig på att få till lindningen.
    Tyvärr verkar Yngla ha ett ganska stort sömnbehov, hon är konstant jättetrött de dagar hon sover för lite och om man väl får henne att somna djupt i bärselen så kan hon sova ganska länge. (som nu t ex)
    Ibland somnar hon bra på soffan bredvid mig (fastklistrad vid bröstet förstås) och då kan jag bli gisslan i flera timmar. Om jag flyttar mig minsta lilla så vaknar hon förstås.

    Men tack vare tips från en väldigt snäll trådis så har jag läst på familjeliv att jag är långtifrån ensam att ha en "krävande" bebis, kallas även överlevarbarn/överlevnadsbarn eller känsliga barn (eller på engelska high need baby/fussy baby). www.familjeliv.se/Forum-3-100/m55881192-20.html

    Känns faktiskt bättre efter att ha läst den tråden! Det jobbigaste tror jag är att bemöta folks kommentarer och "goda råd", många som haft "lätta" bebisar verkar tycka att man daltar och skämmer bort barnet när man håller på som vi gör (=samsover, bär i sele, osv) - men det är ju inget vi har valt att göra, Yngla har valt det åt oss! Idag fyller hon förresten 3 månader!
  • snaily

    Sweet
    Får du lite välförtjänt vila när artikeln är ivägskickad? Låter som du kunde behöva lite semester, eller åtminstone lite mindre stress på jobbet. Ta hand om dig!

    Liten
    Jobbigt med ev RS på Lilleman! Krya på sig!

    När på året är det egentligen den där RS-epidemin börjar avta? Blir lite nojig nu när vi ska ner till civiliserade = infekterade trakter.

  • snaily

    BS
    Oj, har ni redan hunnit åkt skidor! "Bra glid" lät det onekligen som du har! Fast jag håller med, är det mycket nerförsbackar är ibland sämre glid att föredra... Är det lite isigt också så det inte går att ploga så är det läskigt. Skönt att ni är framme efter jobbig bilresa! Ha en riktigt härlig vecka nu och lycka till på skidskolan!

  • snaily
    snaily skrev 2011-03-12 21:34:55 följande:
    Det jobbigaste tror jag är att bemöta folks kommentarer och "goda råd", många som haft "lätta" bebisar verkar tycka att man daltar och skämmer bort barnet när man håller på som vi gör (=samsover, bär i sele, osv) - men det är ju inget vi har valt att göra, Yngla har valt det åt oss! Idag fyller hon förresten 3 månader!
    Vill bara förtydliga och säga att jag verkligen inte syftar på någon i tråden när jag skriver "folk", utan snarare släktingar, kollegor och andra mammor jag träffat.

    Nu ska jag ta tag i denna dag. Vi vaknade alldeles för tidigt och är redan trötta och griniga, undrar om en promenad i solskenet piggar upp...
  • snaily

    BS
    Jag ställer mig gärna bredvid spåret och plogar om jag tycker det är för brant, särskilt om backen avslutas med en kurva vilket det alldeles för ofta gör. Fast är ju bortskämd med att det finns fina breda skejtspår med gott om plogutrymme bredvid det klassiska spåret, så är det ju inte överallt.
    Men jag måste nog ta tag i min utförsåkningsfobi om jag ska klara av tjejvasan nästa år...
    Hoppas Sälen har lika fint väder som vi idag!

  • snaily

    Ok, nu måste den här nörden bara komma med några ytterligare förtydliganden apropå virus och bakterier. Feel free to scroll!

    Virus är en väldigt liten organism som kan infektera våra celler, det finns massor av olika virusarter men influensa är ju ett exempel. Oftast kan man inte bota virusinfektioner utan de får (i bästa fall) självläka (eller bli kroniska som t ex HIV) även om det ju i modern tid har dykt upp en del antivirala läkemedel. Men antibiotika biter alltså inte på virus. sv.wikipedia.org/wiki/Virus

    Bakterier är encelliga organismer och det finns massor av olika arter, både "snälla" och "elaka", det vi ofta får när vi blir sjuka är streptokocker (som kan orsaka halsfluss), E. coli (vanligt vid urinvägsinfektioner), stafylokocker är en annan välbekant art. Bakterier har vi ju gott om på och i våra kroppar som en normalflora som ska (måste!) finnas där.

    "Baciller" i folkmun är väl ett allmänt samlingsord för någon sjukdomsframkallande organism. Bacillus är egentligen en bakterieart som i sin tur har en massa olika undergrupper men det är sällan det vi har när vi blir sjuka, om vi inte får mjältbrand till exempel.

    Antibiotika är alltså medicin som tar kål på bakterier, penicillin är bara ett exempel på antibiotika och har ganska smalt spektrum, sen finns det bredspektrumantibiotika som dödar fler sorters bakterier. Det är de här medicinerna vi ska vara väldigt rädda om då antibiotikaresistens är ett kraftigt ökande fenomen - väldigt läskigt tycker jag.

    Sen har vi ju parasiter också... senast i ropet i samband med cryptosporidierna som härjade i dricksvattnet i Östersund. Små encelliga parasiter i det fallet men sen finns det ju stora härliga maskar också. Vissa parasiter dödas med olika antiparasitära läkemedel, hos djur ofta kallat avmaskningsmedel.

    Frågor på det?

  • snaily

    Muggles
    Jobbigt med sammandragningarna, hoppas de håller sig borta nu. Lycka till på TUL!

    MSW
    Skräp med dina värden.

    Krya på alla sjuka barn, och makar!

    Vad var det mer nu då...
    Jag har varit på avskedsfika på jobbet, fast jag har ju inte sagt upp mig än så det blir nog en till avskedsfika så småningom.

    Inser mer och mer att det inte funkar att lämna hemmet några längre stunder med Yngla, hon vägrar äta på andra ställen, helst ska det vara helt lugnt och tyst och dessutom vill hon helst liggamma har jag kommit underfund med, och det funkar ju sådär på jobbet eller café till exempel. Och sover i bilen gör hon ju inte heller om man åker kortare än 30-45 minuter, så hon är nästan trött redan innan man är framme på vad man nu ska göra. Som tur är blir hon äldre och får förhoppningsvis mer ork och slipper bli övertrött redan efter 1,5-2 timmar.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!