• Neon

    Hur många är "normalt" att ha gjort det med? Är svartsjuk...

    Hallåj,

    Min kille har haft ca 15 tjejer innan mig. Inga seriösa förhållanden, men mkt one night stands.
    Jag själv har gjort det seriöst med 3 personer! Är faktiskt lite svartsjuk på de "gamla" tjejerna. Vad hände, vad gjorde dem? Är det normalt att tänka så?
    Ändå tycker min kille att 15 är ingenting när man snart är 30 år. Hans kompisar ligger runt ett hundratal.... Hur många har ni gjort det med?

  • Svar på tråden Hur många är "normalt" att ha gjort det med? Är svartsjuk...
  • jocelyn

    Malin; mycket bra info i dina inlägg!

  • Maria

    Malin, vad det gäller det där med sex utan att vara fysikt upphetsad så kan ju där möjligen ligga en poäng - om man har det som en tävlan att hinna med så många som möjligt, och tydligen var det inte så ovanligt att hon hade flera partners på en kväll/gång heller, så lär det väl inte finnas tid för något förspel eller likande heller...

    Vad det gäller bakteriesidan, nej hon använde aldrig kondom utan litade på sina piller så hon kan nog ha fått i sig åtskilligt - och det var därför jag skrev tidigare att hon hade en väldig tur som inte fick HIV. Visst som det påpekades, det kan man få även med en partner, men självfallet ökar risken med så många och dessutom sådana man knappt känner alls. Är det däremot första gången för båda två så är ju risken att få det nästan noll, då skulle endera parten ha behövt få smittan på något icke sexuellt sätt (det finns ju andra smittvägar också).

    Vad det gäller bot för sjukdomen verkar det inte vara så lätt. Hon har fått behandling med olika preparat men hittills inte fått någon så där avgörande förbättring - viss förbättring men inget radikalt. Men hon hoppas ju att de skall bli bra till slut. Men hon skulle aldrig vilja återvända till sitt gamla liv - hon säger att hon absolut inte nu kan fatta hur hon kunde leva så, men att det då var nästan det enda hon hade i huvudet.Men hennes nuvarande pojkvän vet om hennes bakgrund och har accepterat det och även accepterat att samliv för deras del f.n. är omöjligt.

  • Malin22

    jocelyn, tack! det verkar kanske lite överdrivet med 3 inlägg på raken (med massor med stavfel ser jag nu...) men jag är så trött på att ständigt få höra så mkt fördomar om vestibulit, både från vanligt folk och vårdpersonal. skulle det drabba män också skulle det förmodligen inte alls låta likadant... inte bara det här att man skulle vart nån slags sexgalning (jag har haft ont sen jag var 11 och skulle sätta in en tampong, jag har knappt kunnat ha sex ens!) men att man skulle inbilla sig, det är det som svider mest. man får inte lov att vara ledsen och tycka det är jobbigt, för det går över om man "slutar tänka på det. det klart det gör ont om man tror att det kommer göra ont" vaddå tror!? det GÖR ju ont!

    Sorry, drar lätt iväg när det gäller det här ämnet, hör ju inte alls till TS fråga.

  • Malin22

    vilka preparat ? det enda jag har hört läkare ordinera är bedövningssalor (xylocain och embla) som lindring. på sahlgrenska i gbg har man också använt Marinyl som hjälper till att bygga upp huden. Är det ngt av det din väninna provat?
    De flesta med vestibulit får också sekundär vaginism, = de spänner slidan omedvetet vilket ökar smärtan, ofta kan man bli mkt bättre gnm att behandla det. knipövningar och stavträning (bio feedback) hjälper dessutom till att desensibilitera nerverna och göra dem mindre känsliga. samma sak med att smörja med återfuktande gel/creme/olja varje dag. Det är med de två metoderna jag själv har kunnat bli så gott som frisk på mindre än ett år (vilket är väldigt kort tid för vest. patienter) det är ju ngt lättare om man har hormonorsakad vest. eftersom hormonnivåerna med dagens medcinin är ganska lätt att normalisera.
    Sen så verkar det faktiskt som att det bästa sättet att bli frisk är att ha sex, först helt utan penetration, sedan med ngt litet föremål och sedan med ett lite större osv.
    sen är ju botox-studien i full gång och jag har hört att det hittills verkar ha gett väldigt bra resultat.

  • Maria

    Malin, jag vet inte vad preparaten heter men jag vet att det mesta är i form av salvor. Hon har fått testa olika och inte fått någon större hjälp av det. Sex är absolut inte att tänka på säger hon, hon kan inte ens använda tamponger och t.o.m. att föra på salvorna är tydligen plågsamt. Hon har lidit i flera år redan och ännu kan hon inte se slutet på det.

    Sorry för smileyn i mitt förra inlägg - den hoppade dit av sig självt !

  • Malin22

    Ofta är det just salvorna som gör att det gör ont när man stryker på dem... provade själv xylocain men det brände som eld! Embla ska tydligen vara ännu värre. Jag tror att det bästa ma kan göra är att låta bli salvor för jag misstänker att det bara irriterar slemhinnan ännu mer. Däremot tror jag mkt på återfuktning, det bästa jag använt (och fortfarande använder) är ACO:s intimcreme, vad arg jag blev på mig själv för att jag inte provade den tidigare (har som sagt haft vest. sedan jag var 11) när jag märkte hur snabbt jag blev bättre! Men det gäller ju för mig och knappast för alla... tyvärr.
    Använda tamponger gör jag fortfarande inte trots att jag vet att jag idag kan föra in ett föremåk i den storleken smärtfritt, för det torkar bara ut slidan ännu mer (och torrhet var orsaken till min vest.).
    Just för att all beröring i området är smärtsam är det viktigt att ha sex som inte gör ont, man behöver ju inte ha samlag för att ha jättehärligt sex! Tyvärr är ju ofta en följd av vestibulit brist på sexlust, men oavsett hur dålig man är går det att ha smärtfritt sex. Det gäller bara att inse att sex inte behöver innebära samlag.
    Knipövningar är ju bra också på det sättet att de ökar blodcirkulationen i underlivet vilket hjälper kroppens egen läkningsprocess.

  • pickolina

    Malin22

    Läste idag tidningen iForm. Vet inte om det var senaste nr eller näst senaste. Läste båda... Hur som helst så var det en gynekolog som svarat en läsare och skrev om vestibulit och att trosskydd, rakning, täta kläder samt krämer med konserveringsmedel i osv kan vara bovar i dramat... Hmmm... Jag tyckte att det lät som sådant man trodde förr. Du verkar kunna en hel del om ämnet så jag undrar vad du säger om saken???

  • miaan

    Jag träffade min blivande man när jag var 22 och han var 25. Han var den första för mig och jag den första för honom.

  • Malin22

    pickolina,

    jag letade upp tidningen och jag tyckte gynekologen svarat bra och verkar veta vad hon pratar om. Jag håller med om det hon säger. Överdriven hygien (att tvätta med tvål och vatten, raka sig och använda trosskydd när man inte har mens) torkar ut slemhinnorna och gör dem irriterade. Det är förmodligen mkt pga dagens hygienvanor som vestibulit har blivit så vanligt så snabbt.
    Även stress anses vara en bov i dramat och den har ju ökat mkt i samhället de senaste åren.

  • pickolina

    Malin22

    Åh vad bra att du hade tidningen.. *s* Oki..jag kan som sagt inte så mkt om vestibulit men det har ju varit en del diskussioner om ämnet och jag fick för mig att det var lite "förlegad" information men då var det inte fallet alltså... :) Tack för svar.

    Hoppas du blir frisk en dag, måste vara ett h*lvete...

Svar på tråden Hur många är "normalt" att ha gjort det med? Är svartsjuk...