• BlackWIngedAngel

    Om barn på bröllop

    Nu kommer det säkerligen bli några upprörda röster kring detta, men jag skriver ändå, för jag förstår faktiskt inte varför man förbjuder barn på bröllop.
    Man hävdar att man bara vill ha vuxna med, därför att barn inte har roligt på bröllop. För mig känns det hela bara som en ursäkt att hålla antalet gäster nere en aning. Om de gäster ni bjuder nu ÄR vuxna människor, vem skulle göra bedömningen om deras barn skulle tycka om bröllop, mer korrekt än deras egna, vuxna, kloka föräldrar. För om man bestämmer att de inte är vuxna nog att fatta det beslutet, så är ju inte de heller vuxna nog att komma på bröllopet då?.

    Det enda som ter sig än mer märkligt för mig är de som bjuder barnen till ceremonin, men inte till kalaset. Jag vet åtminstone INGA barn som tycker att gudtjänster är roligare än kalas och då tillhörde jag ändå själv de barn som tyckte det var roligt att vara i kyrkan. Men inte roligare än kalas. Nej, jag har många roliga minnen från när jag barn och var med mina föräldrar på kalas.

    Och visst finns det barn som inte trivs på bröllop. Faktum är att jag känner ett par som har en son som inte klarar av stora kalas utan att bli arg eller liknande. Men eftersom föräldrarna är just VUXNA människor så är de naturligtvis medvetna om detta och fullt kapabla att fatta beslutet att lämna honom med barnvakt, utan att jag behöver tala om det för dem.

  • Svar på tråden Om barn på bröllop
  • älskarlivet

    Jag gillar också barn, men vi ville inte ha en massa barn på vårt bröllop, utan vi ville fira den med våra vuxna vänner...


    hernameispekka skrev 2010-03-11 22:59:48 följande:
    Eller så gillar hon barn och kan percis som jag inte tänka sig en dag utan dem.. svårare än så behöver det inte vara! :)
  • Myjoy

    Det är inte bara "curlingmorsor" som tvekar att lämna bort sina barn.

    Personligen tycker jag att jag har ansvar för mina barn. Jag valde att skaffa dom, alltså faller ansvaret på mig.
    Har sällan lämnat över ansvaret för mina barn på någon annan.
    Min mamma va i praktiken tvungen att säga åt mig att jag behövde vila när det va som värst och hämtade dom över dagen.

    Så det behöver inte betyda att man är överbeskyddande utan att man helt enkelt tar på sig det ansvar man har som förälder, kanske lite för starkt kan erkännas. Men det va ju trots allt jag som valde att ha dom


    VincitOmnia skrev 2010-03-11 23:19:02 följande:
    och pajkastningen fortsätter.Vårt bröllop - Inga barn.Andras bröllop - Barn - Inte mig emot...Det jag sätter mig emot är "curlingmorsor" som minnsan inte kan tänka sig att vara ifrån sitt barn i 6 timmar eller i värsta fal ett helt dygn... Hemska tanke...Sen har jag full förståelse för att det kan finnas verkliga anledningar till att man inte kan vara ifrån sitt barn, men när jag tittar på vår vänkrets och klasskompisar och liknande så kan det inte vara SÅ vanligt.Detta får mig tillbak till tanken om "curlingmorsorna"...Men detta är ju bara MIN tanke.../Johan
  • älskarlivet

    Men man älskar inte sina barn mindre för att man har barnvakt ibland.. Jag tycker det är lite överbeskyddande att aldrig ha barnvakt, tänk om något händer dig och ditt barn bara är tryggt med dig?


    Myjoy skrev 2010-03-12 07:43:13 följande:
    Det är inte bara "curlingmorsor" som tvekar att lämna bort sina barn.Personligen tycker jag att jag har ansvar för mina barn. Jag valde att skaffa dom, alltså faller ansvaret på mig.Har sällan lämnat över ansvaret för mina barn på någon annan.Min mamma va i praktiken tvungen att säga åt mig att jag behövde vila när det va som värst och hämtade dom över dagen.Så det behöver inte betyda att man är överbeskyddande utan att man helt enkelt tar på sig det ansvar man har som förälder, kanske lite för starkt kan erkännas. Men det va ju trots allt jag som valde att ha dom
  • Myjoy

    Självklart älskar man inte sina barn mindre för att man har barnvakt ibland

    Att främja barns utvecklig, se till att det blir socialt och tryggt med mer människor än en själv är oxå viktiga bitar och en del av att växa upp.

    Ville bara säga att det är inte bara "curlingmammor" som kan avstå bröllop för att barnen inte får vara med. Orsakerna kan vara många så man ska nog inte försöka sätta sig till doms över dom beslut som andra tar.

    I grund o botten handlar allt om att respektera brudparets beslut om vilken typ av fest dom önskar och sedan själv ta beslut efter det om huruvida detta "passar in" i ens egna situation i det läge man är då.

    Med Ömsesidig respekt från alla parter borde det inte vara något problem men som tidigare inlägg visar kan det orsaka problem. Dock tydligen med bakomliggande tidigare problem i den angivna relationen.


    älskarlivet skrev 2010-03-12 08:25:03 följande:
    Men man älskar inte sina barn mindre för att man har barnvakt ibland.. Jag tycker det är lite överbeskyddande att aldrig ha barnvakt, tänk om något händer dig och ditt barn bara är tryggt med dig?
  • älskarlivet

    Vad menar du med ömsesidig respekt? Att man ska ge efter för att vissa inte vill/kan ha barnvakt eller?


    Myjoy skrev 2010-03-12 08:37:55 följande:
    Självklart älskar man inte sina barn mindre för att man har barnvakt ibland Att främja barns utvecklig, se till att det blir socialt och tryggt med mer människor än en själv är oxå viktiga bitar och en del av att växa upp.Ville bara säga att det är inte bara "curlingmammor" som kan avstå bröllop för att barnen inte får vara med. Orsakerna kan vara många så man ska nog inte försöka sätta sig till doms över dom beslut som andra tar.I grund o botten handlar allt om att respektera brudparets beslut om vilken typ av fest dom önskar och sedan själv ta beslut efter det om huruvida detta "passar in" i ens egna situation i det läge man är då.Med Ömsesidig respekt från alla parter borde det inte vara något problem men som tidigare inlägg visar kan det orsaka problem. Dock tydligen med bakomliggande tidigare problem i den angivna relationen.
  • Myjoy

    Ömsesidig respekt är precis vad det innebär.

    Gästerna måste respektera brudparets önskan om hur festen ska vara. Det är trots allt deras dag.
    Samtidigt måste ju oxå brudparet respektera om gästerna som föräldrarna (vilket man ändå är i första hand) inte har möjlighet att tillmötesgå deras önskan och därför blir tvungna att tacka nej till inbjudan.

    Ett "vi kan inte komma" kan kännas surt när man lagt ner mycket tid på att planera vilka man vill ska komma eller inte komma. Men som jag sa, man måste kunna ta ett nej. Det kan ju finnas bakomliggande problem man inte känner till som kanske inte ens är barnrelaterade men paret använder det som ursäkt för att komma ifrån. Det är inte alla som vill dela med sig av sina problem och väljer kanske därför den lättare vägen ut.

    Tex om någon av föräldrarna tex kämpar mot en sjukdom som kan ha en dödlig utgång. Dom kanske inte vill dra ner brudparet eller ens tänka på vilken utgång sjukdomen KAN ha utan tänka positivt. I ett sånt läge kan "skylla på festens inriktning" vara den enklare utvägen, om än oärligt.

    Inte sagt att det är så i detta läget. Men även om man blir besviken måste man försöka förstå att alla kanske inte kan kommma.

  • älskarlivet

    Nej det är klart man respekterar ett nej, men att säga nej och säga att man inte vill komma p.g.a. att sonen inte är bjuden för är inte hela familjen bjuden kommer ingen. Det tycker jag är oerhört löjligt! Jag är glad att dert paret inte kom på vårt bröllop faktiskt! Idag är vi inte vänner längre, för de surar fortfarande och allt ska vara på deras villkor.


    Myjoy skrev 2010-03-12 09:00:36 följande:
    Ömsesidig respekt är precis vad det innebär.Gästerna måste respektera brudparets önskan om hur festen ska vara. Det är trots allt deras dag. Samtidigt måste ju oxå brudparet respektera om gästerna som föräldrarna (vilket man ändå är i första hand) inte har möjlighet att tillmötesgå deras önskan och därför blir tvungna att tacka nej till inbjudan.Ett "vi kan inte komma" kan kännas surt när man lagt ner mycket tid på att planera vilka man vill ska komma eller inte komma. Men som jag sa, man måste kunna ta ett nej. Det kan ju finnas bakomliggande problem man inte känner till som kanske inte ens är barnrelaterade men paret använder det som ursäkt för att komma ifrån. Det är inte alla som vill dela med sig av sina problem och väljer kanske därför den lättare vägen ut.Tex om någon av föräldrarna tex kämpar mot en sjukdom som kan ha en dödlig utgång. Dom kanske inte vill dra ner brudparet eller ens tänka på vilken utgång sjukdomen KAN ha utan tänka positivt. I ett sånt läge kan "skylla på festens inriktning" vara den enklare utvägen, om än oärligt.Inte sagt att det är så i detta läget. Men även om man blir besviken måste man försöka förstå att alla kanske inte kan kommma.
  • Myjoy

    Som jag sa så fanns det ju tidigare bakomliggande problem parterna imellan.
    Det som hände där va inte ett tecken på ömsesidig respekt av vad jag kan förstå (har ju bara sett en sida av det dock) utan en ren demostration av vad dom kunde göra för att få sin vilja igenom.

    Det är bara att gratulera Jag tror ni klarar er mycket bättre utan dom i era liv.

  • älskarlivet

    Det fanns inga tidigare problem mellan oss, vi umgicks, pratade, hade trevligt ihop..
    Här var det, precis som du skrev en demonstration för att få sin vilja genom.
    Jag saknar inte den här vännen!


    Myjoy skrev 2010-03-12 09:13:12 följande:
    Som jag sa så fanns det ju tidigare bakomliggande problem parterna imellan. Det som hände där va inte ett tecken på ömsesidig respekt av vad jag kan förstå (har ju bara sett en sida av det dock) utan en ren demostration av vad dom kunde göra för att få sin vilja igenom.Det är bara att gratulera Jag tror ni klarar er mycket bättre utan dom i era liv.
  • Myjoy

    Hänvisar till tidigare inlägg om att allt helatiden skulle vara på deras vilkor vilket i sig visar på ett bakomliggande problem.

    En relation ska ju aldrig vara på 1 persons (läs par) vilkor oavsett i vilken relation det är.

Svar på tråden Om barn på bröllop