• BlackWIngedAngel

    Om barn på bröllop

    Nu kommer det säkerligen bli några upprörda röster kring detta, men jag skriver ändå, för jag förstår faktiskt inte varför man förbjuder barn på bröllop.
    Man hävdar att man bara vill ha vuxna med, därför att barn inte har roligt på bröllop. För mig känns det hela bara som en ursäkt att hålla antalet gäster nere en aning. Om de gäster ni bjuder nu ÄR vuxna människor, vem skulle göra bedömningen om deras barn skulle tycka om bröllop, mer korrekt än deras egna, vuxna, kloka föräldrar. För om man bestämmer att de inte är vuxna nog att fatta det beslutet, så är ju inte de heller vuxna nog att komma på bröllopet då?.

    Det enda som ter sig än mer märkligt för mig är de som bjuder barnen till ceremonin, men inte till kalaset. Jag vet åtminstone INGA barn som tycker att gudtjänster är roligare än kalas och då tillhörde jag ändå själv de barn som tyckte det var roligt att vara i kyrkan. Men inte roligare än kalas. Nej, jag har många roliga minnen från när jag barn och var med mina föräldrar på kalas.

    Och visst finns det barn som inte trivs på bröllop. Faktum är att jag känner ett par som har en son som inte klarar av stora kalas utan att bli arg eller liknande. Men eftersom föräldrarna är just VUXNA människor så är de naturligtvis medvetna om detta och fullt kapabla att fatta beslutet att lämna honom med barnvakt, utan att jag behöver tala om det för dem.

  • Svar på tråden Om barn på bröllop
  • älskarlivet

    Nej, men vi hade inga sådana gäster. Och anledningen till att vi hade barnfritt (förutom syskonbarn) var inte för att vi skulle ha vin till matne.


    Rufsas skrev 2010-03-14 12:03:02 följande:
    Du måste ju utgå från dina gäster också såklart, eller har ni festen i olika rum? Om du har gäster som du vet kan bli väldigt berusade så handlar det ju helt plötsligt inte bara om dig.
  • JustMeAndMyLove

    Jag menar att du inte kan utgå ifrån att alla barn reagerar som du när de stöter på vuxna som dricker alkohol.


    älskarlivet skrev 2010-03-14 11:55:50 följande:
    Nej, det får stå för mig, jag anser att så länge man dricker med måtta är det ingen fara för barnen.Jag kan väl visst utgå från mig själv? Jag lärde mig hur man ska handskas med alkohol
  • Rufsas
    älskarlivet skrev 2010-03-14 12:04:45 följande:
    Nej, men vi hade inga sådana gäster. Och anledningen till att vi hade barnfritt (förutom syskonbarn) var inte för att vi skulle ha vin till matne.
    Men det är väl ingen här som har sagt att alkohol på festen är ENDA anledningen. Däremot anser jag själv att det är viktig aspekt som man bör fundera lite över.

    Jag har bara svårt för alla dessa föräldrar som tror att alla älskar deras barn lika mycket som de själva gör. (OBS! Denna sista meningen var inte specifikt riktad till någon särskild i tråden)
  • TheSecret

    Vi bjuder inte med barn till festen just för att vi vill inte sitta med den där känslan av att 'oohh, vad gör hon den lilla där nu...ingen som ser henne??? Eller hmmm, jag kan inte se sonen, var är han??? Oh, det barnet behöver gå på toa....den vill ha dricka, den vill det, den behöver hjälp med ditten o datten....
    Ett bröllop, det är för mig och min m2b. Det är VÅR dag.
    Och för att slippa dessa bekymmer bestämmer vi åt våra gäster att barn får snällt stanna hemma. Inga gäster ska behöva springa iväg just som desserten ska komma in eller liknande.

    Så det handlar inte om att 'dra ner på gästlistan' överhuvudtaget. :)

  • Heloise

    Fast där måste väl ändå föräldrarna ha ett ansvar, inte sant?
    Det skulle aldrig falla mig in i att underminera mina vänner, och min familjs kompetens att avgöra vad som är bra eller inte för deras barn.
    Jag har ett sunt förhållande till alkohol, trots att jag under min uppväxt sett vuxna dricka, jag upplevde det inte som obehagligt då heller. Jag kommer inte att censurera delar av mitt liv för mina framtida barn, jag och min man delar på en flaska vin då och då, jag tar ett bad med en rom och cola etc.
    Jag tror inte att det är bra att undanhålla saker för barn, att linda in världen. De av mina vänner som drack tidigast och värst var de som aldrig varit runt alkohol. För mig var det inte ett dugg spännande!

    Vi ville inte ha barn på vårt bröllop, det var inte pga ekonomiska skäl, eller pga att vi hade fri bar, inte heller var det platsbrist. Vi ville inte ha några barn där, mer än så anser jag inte att man behöver förklara sig.


    JustMeAndMyLove skrev 2010-03-14 12:06:12 följande:
    Jag menar att du inte kan utgå ifrån att alla barn reagerar som du när de stöter på vuxna som dricker alkohol.
  • JustMeAndMyLove

    Linda in världen eller undanhålla dem saker är knappast vad det handlar om. Tro mig, alla bar kommer komma i kontakt med alkohol.

    Varför skulle det automatiskt vara att underminera andra föräldrars kompetens att avgöra vad deras barn klarar eller inte klarar om jag helt enkelt står för mina principer?


    Heloise skrev 2010-03-14 12:34:26 följande:
    Fast där måste väl ändå föräldrarna ha ett ansvar, inte sant?Det skulle aldrig falla mig in i att underminera mina vänner, och min familjs kompetens att avgöra vad som är bra eller inte för deras barn. Jag har ett sunt förhållande till alkohol, trots att jag under min uppväxt sett vuxna dricka, jag upplevde det inte som obehagligt då heller. Jag kommer inte att censurera delar av mitt liv för mina framtida barn, jag och min man delar på en flaska vin då och då, jag tar ett bad med en rom och cola etc.Jag tror inte att det är bra att undanhålla saker för barn, att linda in världen. De av mina vänner som drack tidigast och värst var de som aldrig varit runt alkohol. För mig var det inte ett dugg spännande!Vi ville inte ha barn på vårt bröllop, det var inte pga ekonomiska skäl, eller pga att vi hade fri bar, inte heller var det platsbrist. Vi ville inte ha några barn där, mer än så anser jag inte att man behöver förklara sig.
  • Andelle

    OMG. Detta börjar likna FamiljeLiv

  • Oktoberbrud2010

    Fast det där med att om jag bestämmer mig för att jag inte vill servera rikliga mängder alkohol i småbarns närhet så ser inte jag det som att jag undervärderar barnens föräldrars förmåga att avgöra vad som är rätt och fel för deras barn. Vill de dra med sina barn på fester med mycket alkohol så är det naturligtvis upp till dem, det säger jag ingenting om. Men jag tycker mig faktiskt ha rätt att bestämma att den festen blir inte i MITT hem.

    Det är precis samma sak som att jag anser att jag har rätt att sätta upp regler för vad som är ok och inte att andras barn gör hemma hos mig. Även om mina kompisars barn får hoppa i soffan hemma hos sig, så får de inte göra det i min soffa. Detta gäller som jag ser det dock bara när mina regler är strängare än föräldrarnas.

    Hemma hos oss är det jag och min sambo som bestämmer vad som ska gälla. Självklart respekterar vi och följer de regler som andra bestämmer ska gälla hemma hos dem.

  • Heloise

    Att säga att man inte vill ha barn på ett bröllop för att det kommer att serveras alkohol, tycker jag känns som att säga att vi litar inte på att föräldrana till barnen kan avgöra vad som är bra för deras barn eller inte.
    Det är min åsikt, och jag står för den. Ni får gärna säga det till era gäster, personligen skulle jag aldrig göra det.

  • JustMeAndMyLove

    Det är så jag också tänker. Jag måste få ha mina regler och principer hos mig och på mina fester. Sen om mina vänner har barn på sina fester där det dricks så är det upp till dem, då tar jag helt enkelt inte med mina barn osv.


    Oktoberbrud2010 skrev 2010-03-14 12:47:41 följande:
    Fast det där med att om jag bestämmer mig för att jag inte vill servera rikliga mängder alkohol i småbarns närhet så ser inte jag det som att jag undervärderar barnens föräldrars förmåga att avgöra vad som är rätt och fel för deras barn. Vill de dra med sina barn på fester med mycket alkohol så är det naturligtvis upp till dem, det säger jag ingenting om. Men jag tycker mig faktiskt ha rätt att bestämma att den festen blir inte i MITT hem. Det är precis samma sak som att jag anser att jag har rätt att sätta upp regler för vad som är ok och inte att andras barn gör hemma hos mig. Även om mina kompisars barn får hoppa i soffan hemma hos sig, så får de inte göra det i min soffa. Detta gäller som jag ser det dock bara när mina regler är strängare än föräldrarnas. Hemma hos oss är det jag och min sambo som bestämmer vad som ska gälla. Självklart respekterar vi och följer de regler som andra bestämmer ska gälla hemma hos dem.
Svar på tråden Om barn på bröllop