• BlackWIngedAngel

    Om barn på bröllop

    Nu kommer det säkerligen bli några upprörda röster kring detta, men jag skriver ändå, för jag förstår faktiskt inte varför man förbjuder barn på bröllop.
    Man hävdar att man bara vill ha vuxna med, därför att barn inte har roligt på bröllop. För mig känns det hela bara som en ursäkt att hålla antalet gäster nere en aning. Om de gäster ni bjuder nu ÄR vuxna människor, vem skulle göra bedömningen om deras barn skulle tycka om bröllop, mer korrekt än deras egna, vuxna, kloka föräldrar. För om man bestämmer att de inte är vuxna nog att fatta det beslutet, så är ju inte de heller vuxna nog att komma på bröllopet då?.

    Det enda som ter sig än mer märkligt för mig är de som bjuder barnen till ceremonin, men inte till kalaset. Jag vet åtminstone INGA barn som tycker att gudtjänster är roligare än kalas och då tillhörde jag ändå själv de barn som tyckte det var roligt att vara i kyrkan. Men inte roligare än kalas. Nej, jag har många roliga minnen från när jag barn och var med mina föräldrar på kalas.

    Och visst finns det barn som inte trivs på bröllop. Faktum är att jag känner ett par som har en son som inte klarar av stora kalas utan att bli arg eller liknande. Men eftersom föräldrarna är just VUXNA människor så är de naturligtvis medvetna om detta och fullt kapabla att fatta beslutet att lämna honom med barnvakt, utan att jag behöver tala om det för dem.

  • Svar på tråden Om barn på bröllop
  • älskarlivet

    Ja, då är jag med, det är ju våra fd vänners problem, inte vårt. Det kunde vara att de bara ville att vi skulle komma till dem, de har aldrig varit hos oss t.ex...


    Myjoy skrev 2010-03-12 09:20:50 följande:
    Hänvisar till tidigare inlägg om att allt helatiden skulle vara på deras vilkor vilket i sig visar på ett bakomliggande problem.En relation ska ju aldrig vara på 1 persons (läs par) vilkor oavsett i vilken relation det är.
  • ayle

    ny på tråden... har inte läst all innlägg heller, men jag vill va me på ett litet hörn.

    Jag har tre barn 5, 4 och 2 år

    min ena bror har fem 9, 8, 6, 4 och en på ett halvår

    min andra bror har fem 17, 12, 11, 4, 2 och en liten planerad som oxå kommer vara här när det är tid för mig att gifta mig

    jag har dessutom en massa barn runt om mig för mina vänner har oxå barn, JAG skulle aldrig neka barn på mitt bröllop + festen. utan det är upp till var och en,
    jag vet några som lämnar bort barnen helt för när det är bröllop så får dom känna sig "vuxna" för en kväll typ....
    + jag tror att om man har lite innsikt med sina egna barn så vet man ju om dom klarar av att va "snälla lugna" under kyrkan och festen...lr?

  • Myjoy

    Jag har en liknande situation som du har Ayle.

    Många barn bland släkt och vänner. Kan inte tänka mig annat än att dom är bjudna. Samma känner min m2b.

  • älskarlivet

    Vi har också många barn bland släkt och vänner och det var just av den anledningen som vi INTE bjöd barn.. Bara mina syskonbarn.


    Myjoy skrev 2010-03-12 09:55:32 följande:
    Jag har en liknande situation som du har Ayle.Många barn bland släkt och vänner. Kan inte tänka mig annat än att dom är bjudna. Samma känner min m2b.
  • Senilia

    Jag har inga barn, känner ingen längtan efter barn (just nu). Och vi ska ha barnfritt på bröllop och fest. Frågade mina vänner och släkten om detta (de som påverkas) och alla, ALLA, tyckte det var bra. En kväll för föräldrarna att vara vuxna, få äta gott, dricka gott och inte behöva oroa sig över barnen..
    Och jag som brud vill inte ha barn där - jag skulle vara orolig, nervös och irriterad hela kvällen. Nej - inga barn hos oss..=)

  • födelsedagsbrud

     


    älskarlivet skrev 2010-03-12 10:04:37 följande:
    Vi har också många barn bland släkt och vänner och det var just av den anledningen som vi INTE bjöd barn.. Bara mina syskonbarn.

    HUr gör alla andra med sina syskonbarn undrar jag...är de välkommna...eller räknas de precis som vänners barn??

  • Myjoy

    Jag hade gjort antingen eller. Men det är sån jag är i allt

  • Sebastiána

    Vi kommer att ha barnfritt och sätter åldersgränsen vid 15. Några barn är OK men ett helt gäng på 30-40 barn blir bara för mycket!

    Ett eller två barn kommer dock att vara med: min BM:s brorsdotter på 4 som kommer att vara brudnäbb och ev. min systers son som då kommer att vara 1 år och 7 månader - såvida han inte är för liten för att vara näbb + de barn som behöver ammas.

    Förutom det italienska bröllop jag var på för några år sedan har jag bara varit på barnfria bröllop.

  • BlackWIngedAngel

    Håller med dig där. Hade också tyckt att det var konstigt om vissa barn fick komma och inte andra.


    Myjoy skrev 2010-03-12 11:40:17 följande:
    Jag hade gjort antingen eller. Men det är sån jag är i allt
  • BlackWIngedAngel

    Det här kändes lite onödigt spydigt, men det kan ju vara en misstolkning eftersom det är i textform.
    Men man kan väl visst ha båda många barn och många vänner utan att för den skull ha gott om pengar. Men man kanske får göra avkall på andra saker då om man vill ha med så många.


    älskarlivet skrev 2010-03-11 17:23:38 följande:
    Då kanske ni inte har så många barn i släkten? Eller inte så många vänner som ni vill bjuda? Eller har ni bara jättemycket pengar?
Svar på tråden Om barn på bröllop