• BlackWIngedAngel

    Om barn på bröllop

    Nu kommer det säkerligen bli några upprörda röster kring detta, men jag skriver ändå, för jag förstår faktiskt inte varför man förbjuder barn på bröllop.
    Man hävdar att man bara vill ha vuxna med, därför att barn inte har roligt på bröllop. För mig känns det hela bara som en ursäkt att hålla antalet gäster nere en aning. Om de gäster ni bjuder nu ÄR vuxna människor, vem skulle göra bedömningen om deras barn skulle tycka om bröllop, mer korrekt än deras egna, vuxna, kloka föräldrar. För om man bestämmer att de inte är vuxna nog att fatta det beslutet, så är ju inte de heller vuxna nog att komma på bröllopet då?.

    Det enda som ter sig än mer märkligt för mig är de som bjuder barnen till ceremonin, men inte till kalaset. Jag vet åtminstone INGA barn som tycker att gudtjänster är roligare än kalas och då tillhörde jag ändå själv de barn som tyckte det var roligt att vara i kyrkan. Men inte roligare än kalas. Nej, jag har många roliga minnen från när jag barn och var med mina föräldrar på kalas.

    Och visst finns det barn som inte trivs på bröllop. Faktum är att jag känner ett par som har en son som inte klarar av stora kalas utan att bli arg eller liknande. Men eftersom föräldrarna är just VUXNA människor så är de naturligtvis medvetna om detta och fullt kapabla att fatta beslutet att lämna honom med barnvakt, utan att jag behöver tala om det för dem.

  • Svar på tråden Om barn på bröllop
  • Nordiskbrud
    Sebastiána skrev 2010-03-11 12:17:54 följande:
    Men om man tycker att det är så jobbigt att ta hand om sitt eget barn att man inte vill vara hemma med det själv några timmar eller ett dygn tycker man nog att det är jobbigt att gå på bröllop med det också... eller?
    Oj då Den meningen kom fel och blev helt fel började skriva text på ett annat ställe och glömde ta bort den samt fylla ut den tanke bana jag hade kring det... Blev lite väl lösryckt i sitt sammanhang
  • danicalifornia

    håller med lilli79, vi kommer oxå ha barnfritt för våran egen del!!! vi vill inte heller ha barn med på festen, kommer dock inte från att ha barn på vigseln för vi har egna barn som vi vill ha med på vår dag!!

  • annaochmias

    För vår del så är det så att vi kommer ha liten privat vigselceremoni med bara de närmaste och sedan middag och party med resten av gästerna. I o m att det blir så sent och att vi vill kunna festa loss med våra nära & kära (inklusive kunna dricka alkohol och bli lite så där lagom berusade om det skulle bli så, vilket vi inte gör i närheten av vår son) så blir det liksom automatiskt så att barn inte hör hemma på vår typ av fest, tyvärr inte heller vår son även om han kommer vara med tidigare på dagen och kvällen.

    Vi funderar däremot på att hyra en festlokal med ett angränsande rum där vår son och eventella andra barn kan sova under övervakning av en (NYKTER) barnvakt...

  • danicalifornia

    vi kommer självklart att ha barnvakt åt våra barn på kvällen och festen! vi vill inte att vår då 6åring och 2åring ska se oss lite "luriga" så att säga. sen kommer vi inte att sova hemma på bröllopsnatten så barnvakt är ett måste!

  • havelina

    Vi kommer att välkomna barn att deltaga på bröllopsceremonin och festen så barnfamiljer själva får avgöra om de vill ha barnen med eller inte. Ceremonin kommer att börja relativt sent varpå vi har tårta (alltså inte middagsbjuding för samtliga) och sedan en fest med dans och drinkar.
    Vi hoppas på att så många som möjligt vill vara kvar på festen så sent det går - är det någon som har tips på hur vi kan formulera oss i inbjudan så alla förstår att barn är välkomna men att vi skulle tycka det var extra kul om de vuxna gästerna kan vara med och festa natten lång?
    Tacksam för svar!

  • MrsEvaKagios

    Vi har självklart bjudit med barn till vårt bröllop. Kan inte tänka mig annat faktiskt.

  • BlackWIngedAngel

    Är det någon alls som har påstått att det skulle vara ett trauma för barnet att ha barnvakt ett dygn?
    Den här tråden handlar ju inte om det utan om varför folk väljer att inte bjuda med barn.


    uppochhoppa skrev 2010-03-11 08:28:52 följande:
    Helt seriöst, att vara hos barnvakt hos en nära vän eller släkting ett dygn ( om nära vänners bröllop är på annan ort) har väl sällan skadat ett litet barn, även om det skriker? Barn som kan kommunicera och förstå brukar väl normalt känna sig trygga med de de träffat flera gånger och man behöver inte utgöra det som en fråga om ett barndomstrauma att vara ifrån sina föräldrar ett dygn när de är bjudna på bröllop!
  • älskarlivet

    Då kanske ni inte har så många barn i släkten? Eller inte så många vänner som ni vill bjuda? Eller har ni bara jättemycket pengar?


    MrsEvaKagios skrev 2010-03-11 15:36:14 följande:
    Vi har självklart bjudit med barn till vårt bröllop. Kan inte tänka mig annat faktiskt.
  • hernameispekka

    Eller så gillar hon barn och kan percis som jag inte tänka sig en dag utan dem.. svårare än så behöver det inte vara! :)


    älskarlivet skrev 2010-03-11 17:23:38 följande:
    Då kanske ni inte har så många barn i släkten? Eller inte så många vänner som ni vill bjuda? Eller har ni bara jättemycket pengar?
  • VincitOmnia

    och pajkastningen fortsätter.

    Vårt bröllop - Inga barn.

    Andras bröllop - Barn - Inte mig emot...

    Det jag sätter mig emot är "curlingmorsor" som minnsan inte kan tänka sig att vara ifrån sitt barn i 6 timmar eller i värsta fal ett helt dygn... Hemska tanke...

    Sen har jag full förståelse för att det kan finnas verkliga anledningar till att man inte kan vara ifrån sitt barn, men när jag tittar på vår vänkrets och klasskompisar och liknande så kan det inte vara SÅ vanligt.

    Detta får mig tillbak till tanken om "curlingmorsorna"...

    Men detta är ju bara MIN tanke...

    /Johan

Svar på tråden Om barn på bröllop